– Psychodynamische Therapie voor wanneer je je emoties wegdrukt met ongezonde voeding –

Herken je dit?

E
Lastige gevoelens druk je weg met ongezond eten
E
Je voelt onvrede over je lichaam en/of gewicht
E
Je voelt je niet gelukkig over hoe je nu in het leven staat

Verlang je naar?

E
Een bewuste, gezonde relatie met eten
E
Een gezond gewicht en trots gevoel over jouw lichaam
E
Je vrij en gelukkig voelen

Er is moed voor nodig om het onderliggende probleem van ongewenst eetgedrag aan te kijken en ermee aan de slag te gaan. Gedurende dit proces sta ik naast je en begeleid ik je liefdevol en met respect om weer bij de kern te komen van wie je werkelijk bent.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

 

Emotie-eten is een manier om met lastige situaties om te gaan. Denk bijvoorbeeld aan stressvolle periodes of een verdrietige gebeurtenis. Vaak liggen oude, hardnekkige, beperkende overtuigingen over jezelf ten grondslag aan emotie-eten. Ook een gevoel van leegte, een traumatische ervaring, een verlies of onverwerkte rouw kunnen de oorzaak zijn van emotie-eten. Gevoelens van verdriet, boosheid of angst die hieruit voortvloeien, probeer je bij emotie-eten weg te drukken met ongezond eten.

Vaak weten we wel wat een gezond eetpatroon is en is er geen lichamelijke aanleiding om te gaan eten, maar een emotionele behoefte. Het is geen enkel probleem wanneer je jezelf af en toe verliest in ongezond, of teveel eten. Wanneer emotie-eten meer regel dan uitzondering wordt en jij je ongelukkig voelt over jouw lichaam en/of gewicht, is er meer aan de hand.

Emotie-eten is er niet ineens. Dat sluipt er langzaam in. Het kost dan ook moed om dit patroon in jezelf te doorbreken. Je bent eraan gewend geraakt om ongewenste gevoelens weg te drukken met een ongezond eetpatroon.

Wat werkelijk gezien en gehoord wordt, kan ontspannen

De onderliggende oorzaak van jouw emotie-eten aan durven kijken, is vaak het begin van de heling in jezelf. Wanneer je datgene dat werkelijk gezien en gehoord moet worden de ruimte geeft, zul je ook daadwerkelijk meer ruimte in jezelf ervaren. Je zult in staat zijn om meer bewuste en gezonde keuzes te maken, waardoor je je vrijer en gelukkiger zult voelen.

Wanneer je de onderliggende oorzaak van jouw emotie-eten aan durft te kijken, contact maakt met de bijbehorende lastige emoties en het kunt doorvoelen, kan de heling in jezelf plaatsvinden. Gedurende de therapiesessies maak ik gebruik van verschillende psychodynamische technieken. Welke techniek ik inzet hangt af van de problematiek wat ten grondslag ligt aan jouw ongewenste eetgedrag en wat bij jou past. Het traject dat je bij mij volgt is per persoon verschillend en is dus geheel op jou afgestemd.

Wil je meer weten over de technieken die ik inzet en hoe een traject er bij mij uitziet, lees dan verder bij ‘werkwijze’.

Ik ben Ingrid, gecertificeerd Psychodynamisch Therapeut. Ik heb een passie voor gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Ik geloof dat jezelf voeden met gezond eten en bewust leven over zelfliefde gaat en respect hebben voor jezelf. Iets wat ik voor jou ook wens en waar ik jou graag in wil begeleiden.