Regressie en Innerlijk kindwerk

~ Verwonding die ontstaan is in contact kan alleen in contact geheeld worden ~

Alles wat je ooit hebt meegemaakt ligt ergens in het onderbewuste opgeslagen. Tijdens een therapiesessie is het mogelijk om middels regressietechnieken terug te gaan in de tijd. Je herbeleeft jouw ervaringen uit het verleden. Alles wat we in het verleden gevoeld, gehoord, gezien, gedacht, geroken en geproefd hebben kunnen we in regressie opnieuw ervaren. Door het onderzoeken van het verleden ontstaat bewustwording van het probleem. Daarna ga je op zoek naar wat nodig is om deze gebeurtenis te helen en te integreren in je huidige leven.

Een innerlijk kind is een deel van jezelf uit je kindertijd. Puur, authentiek en onbevangen kom je op de wereld. Tijdens het opgroeien word je beïnvloed door je opvoeding, de omgeving, gebeurtenissen en ervaringen. Pijnlijke, onprettige of traumatische gebeurtenissen slaat het kind op. Dit kan in je volwassen leven zodanig doorwerken dat je geen contact meer hebt met bijvoorbeeld je spontaniteit of je onbevangenheid. Of je bent het vertrouwen in andere mensen kwijtgeraakt. Pijnlijke ervaringen van toen kunnen ervoor zorgen dat je nu handelt en denkt vanuit de overtuigingen en oude gevoelens van het kind van vroeger.

Met innerlijk kindwerk maak je weer contact met je innerlijke kind en ga je terug naar waar de pijn is ontstaan. Vaak is het nodig om contact te maken met dit ‘gewonde kinddeel’ om zo de oorzaak van de pijn te ontdekken en te verwerken.