Over mij

Ik ben Ingrid, gecertificeerd Psychodynamisch Therapeut en Coach. In mijn praktijk voor Psychodynamische Therapie begeleid ik cliënten met uiteenlopende hulpvragen. 

Als Psychodynamisch Therapeut ben ik breed opgeleid en werk ik met verschillende technieken. Klik op Werkwijze om hier meer over te lezen.

Ik heb een verdiepende opleiding gevolgd voor Familieopstellingen en EMDR. Iets dat ik vaak inzet tijdens de sessies. Het systemisch werken gebruik ik tijdens de individuele sessies en 1x per maand organiseer ik een dag Familieopstellingen in groepsverband. Voor meer informatie, klik op Familieopstellingen.

van leegte naar ruimte

Een aantal jaren geleden kreeg ik te maken met rouw. Het was te pijnlijk voor me om er echt naartoe te gaan, dus zette ik al mijn overlevingsstrategieën in om niet te hoeven voelen. Ik stortte mij op mijn werk, propte mijn agenda vol met sociale afspraken en verloor mijzelf soms in teveel snoepen. Dat kon ik een tijd zo volhouden maar ik putte mijzelf ook uit. Het verdriet en alles wat in mij aangekeken moest worden, vroeg steeds vaker om aandacht. Onder andere door middel van therapie ben ik het aangegaan in mijzelf. Hierdoor kon de verwerking en de heling plaatsvinden.

Heftige gebeurtenissen in je leven zijn na therapie niet verdwenen. Het gaat niet over het loslaten van de gebeurtenis maar het op een andere manier bij je houden. Therapie zorgt voor bewustwording: wat is mijn reactie op deze gebeurtenis? Kan ik mijzelf de bijbehorende emoties toestaan? En wat heb ik nodig als mijn pijn geraakt wordt? Tijdens het bewustwordings-proces gaat het over inzicht, acceptatie, misschien vergeving van jezelf of van de ander. Dit alles heeft therapie mij gebracht en als therapeut steun ik je in jouw proces. Ik nodig je uit om vanuit een ander perspectief naar jezelf, jouw patronen en overtuigingen te kijken. Ik steun je in het toestaan van al jouw emoties. Met aanmoediging, empathie en respect. Volledig afgestemd op jou.

Relevante opleidingen:

 

  • 1-jarige opleiding Systemisch Werk: Familie- en Organisatie opstellingen aan de Academie voor Psychodynamica 
  • opleiding tot EMDR therapeut – BIVT
  • 4-jarige HBO opleiding tot Psychodamisch Therapeut aan de Academie voor Psychodynamica
  • PSBK – Psychosociale Basiskennis volgens de Plato-eindtermen
  • 1-jarige opleiding tot Professioneel Coach aan de Academie voor Psychodynamica
  • 1-jarige opleiding Systemisch Werk: Familie- en Organisatie opstellingen – CIVAS