Werkwijze

Een traject bij mij begint met een intakegesprek. Dit gesprek duurt 60 – 75 minuten. Tijdens dit gesprek kijken we samen wat nodig is en krijgen we jouw doel van de sessies helder. Ik maak tijdens dit gesprek gebruik van verschillende technieken, zodat je een idee krijgt van psychodynamische therapie. Tevens is het doel van dit gesprek om te kijken of het wederzijds klikt en of jij met jouw hulpvraag bij mij goed zit. Na dit intakegesprek besluiten we samen of we het traject willen starten.

Als Psychodynamisch Therapeut werk ik met verschillende technieken. Welke techniek ik tijdens het traject inzet is afhankelijk van de problematiek en wat bij jou past. Een afwisseling van de verschillende technieken maakt het traject actief en dynamisch en is geheel op jou afgestemd.

De sessies vinden over het algemeen 1x per 2 weken plaats. Een traject duurt gemiddeld tussen de 5 en 8 sessies, maar dit is per persoon en situatie verschillend. Misschien ben je met minder sessies geholpen en kun je weer verder, soms duurt het wat langer. Elk proces heeft zijn eigen tijd. Het kan een mooi en groot cadeau zijn jezelf dit te gunnen.

Tijdens de therapiesessies onderzoeken we samen waar de oorsprong ligt van datgene waar jij last van hebt. Misschien ben je je hier al van bewust. Maar vaak ligt de oorzaak zo ver in het verleden dat therapie je kan helpen hier weer bewustzijn op te krijgen. Onverwerkte emoties krijgen de ruimte en kunnen doorvoeld en verwerkt worden. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar zal uiteindelijk voor ruimte en rust in jezelf zorgen. Therapie werkt helend. Ik maak gebruik van een aantal mooie technieken die je zullen helpen tijdens dit proces.

Mocht je twijfelen over het maken van een afspraak: een telefonisch kennismakingsgesprek is geheel gratis en kan altijd.

De verschillende technieken

Hieronder vind je een korte omschrijving van een aantal technieken die ik tijdens de sessies kan inzetten. Andere technieken die ik gebruik zijn: Mindfulness, cognitieve gedragstherapie, lichaamswerk, begeleiding bij burnout.

Voice Dialogue

Regressie & Innerlijk Kindwerk

Rouwverwerking

EMDR

Hypnotherapie

NLP

Systemisch werk

RET