Soms kun je wel wat hulp gebruiken

Van leegte naar ruimte

– Psychodynamische Therapie voor JOU omdat het soms alleen niet lukt

Soms loop je vast in het leven of loop je steeds tegen dezelfde dingen aan. Misschien heb je te maken met een groot verlies of voel je je eenzaam, neerslachtig, gespannen of uitgeput. Blijf er niet in je ééntje mee rondlopen. Therapie helpt om weer verder te komen.

Hulp vragen is het moedigste dat je kunt doen.

Gevoelens die je kunt ervaren

Er is moed voor nodig om aan de slag te gaan met datgene waar je last van hebt. Gedurende dit proces sta ik naast je en begeleid ik je liefdevol en met respect om weer bij de kern te komen van wie je werkelijk bent.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

Een gevoel van leegte ontstaat vaak na een heftig verlies, tijdens burn-out of wanneer je geen verbinding ervaart met anderen. Onder de leegte zitten emoties die je liever niet wilt voelen. Zoals verdriet, boosheid, angst, frustratie, schuld, Als het ware maak je daar geen contact mee en zit je met name veel in je hoofd. Deze 2-deling zorgt voor een leeg en afgesplitst gevoel in jezelf. Om deze leegte niet te hoeven voelen probeer je het op te vullen met iets. Denk aan overmatig en ongezond eten of altijd maar druk zijn met van alles en nog wat. Of je volledig richten op de ander, het gezin of je werk. Dit zijn allemaal manieren om de leegte in jezelf (tijdelijk) niet te hoeven voelen.

 

Wat werkelijk gezien en gehoord wordt, kan ontspannen

Tijdens de therapie sessies gaan we aan de slag met de kern van waar jij last van hebt. Therapie geeft inzicht in waar het probleem is ontstaan. Je maakt contact met de bijbehorende emoties. De emoties die onder het gevoel van leegte aan te durven kijken is vaak het begin van de heling in jezelf. Wanneer je datgene dat werkelijk gezien en gehoord moet worden de ruimte geeft, zul je ook daadwerkelijk meer ruimte in jezelf ervaren. Je zult in staat zijn om meer bewuste en gezonde keuzes te maken, waardoor je je vrijer en gelukkiger zult voelen.

Gedurende de therapiesessies maak ik gebruik van verschillende psychodynamische technieken. Welke techniek ik inzet hangt af van de problematiek en wat bij jou past. Het traject dat je bij mij volgt is per persoon verschillend en is dus geheel op jou afgestemd.

Wil je meer weten over hoe een traject er bij mij uitziet en de technieken die ik inzet, lees dan verder bij ‘werkwijze’.

Leiden

1-op-1 therapiesessies in mijn praktijkruimte in Leiden

 

In mijn sfeervolle praktijk in Leiden gaan we samen naar de kern van dat waar je last van hebt. Mijn praktijkruimte straalt rust uit waar je je op jouw gemak zult voelen. Hier kun je gemakkelijk naar binnen keren en zo de ruimte geven aan alles wat zich aandient. Tijdens het traject sta ik naast je zonder oordeel, zorg ik voor een veilige setting en ben je welkom zoals je bent.

Druk op het symbool boven ‘Leiden’ voor meer informatie.

Meije

1-op-1 wandelsessies in het natuurgebied van de Meije

 

Soms kan het fijner zijn om niet op een stoel naast elkaar te zitten, maar jouw verhaal te vertellen in de natuur. Al lopend en pratend kunnen gedachten en gevoelens vaak makkelijker stromen. In beweging zijn in de buitenlucht kan soms prettiger zijn en de dingen ook daadwerkelijk in beweging zetten. Deze wandeltherapie doen we in het natuurgebied de Meije.

Druk op het symbool boven ‘Meije’ voor meer informatie.

Ingrid van der Linden

Ik ben Ingrid, gecertificeerd Psychodynamisch Therapeut en Coach. Mijn basishouding is dat ik er volledig voor jou ben. Ik zorg voor een veilige sfeer en luister aandachtig naar wat je zegt en ook naar wat je juist niet zegt. Ik begeleid je liefdevol en met respect en zet de technieken in die passend zijn bij jouw hulpvraag en jou als persoon.

In mijn praktijk in Leiden begeleid ik cliënten die om uiteenlopende redenen niet lekker in hun vel zitten. Vanwege mijn passie voor gezonde voeding is voeding en psyche een specialisatie binnen mijn praktijk. Mijn speciale aandachtsveld op dit gebied is emotie-eten. Wil je meer lezen over therapie bij emotie-eten, klik dan – hier

Mijn persoonlijke verhaal lees je in ‘over mij’.

“Mijn innerlijke meisje heb ik nu eindelijk gehoord”.

Lees – hier – verder.

Monique, 52 jaar

“Ik voelde mij heel veilig en op mijn gemak bij Ingrid”.

Lees – hier – verder.

Lieke, 41 jaar

“Ik durf mijn emoties er nu te laten zijn”.

Lees – hier – verder.

Nora, 30 jaar

Ben je er klaar voor om een nieuwe weg in te slaan of heb je nog vragen?

Je kunt mij bereiken op mijn mobiele nummer of per e-mail. Als je onderstaand contactformulier invult, neem ik zo snel mogelijk contact met jou op. Voor meer informatie kijk bij ‘contact’.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

1 + 11 =